Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че от 25 октомври

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че от 25 октомври
Коментари Харесай

В Москва: 4-месечна карантина за неваксинираните възрастни

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че от 25 октомври до 25 февруари следващата година се вкарва по този начин нареченият „ домакински режим “ за две групи хора: неимунизираните над 60-годишна възраст и страдащите от хронични болести . Те не трябва да напущат домовете си в столицата. Тази мярка не се отнася за тези възрастни хора, които са преболедували от COVID-19 през последните 6 месеца, както и за ваксинираните, написа .

До това решение се стигна, откакто през последните седмици беше регистриран исторически най-високият растеж на нови болести в Русия – най-много измежду деца в учебна възраст и измежду хората над 60 години.

Над 1000 жертви за денонощие

Оперативният щаб за битка против ковид предложи още една мярка за по-ефективно справяне с растежа на новите болести - дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат оповестени за неработни в цяла Русия. Щабът даже предлага тези райони, където епидемиологичната обстановка е изключително тежка, да разгласят за почивна и цялата предходна седмица.

Оперативният щаб оповестява още, че новите болести в границите на едно денонощие леко понижават като брой, само че пораства цифрата на смъртните случаи за денонощие. Вчера даже беше маркиран скръбен връх: след болест с ковид във вторник починаха 1015 жители на Руската Федерация. Така общият брой на жертвите на COVID-19 в Русия доближи 225 325 души . Преболедувалите са малко на 7 милиона, като общият брой публично регистрирани случаи на COVID-19 възлиза на малко над 8 милиона.

Най-вече неимунизирани заболяват

Заразата с ковид тази година се популяризира в Русия по-бързо, в сравнение с през 2020, заяви министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко . Той акцентира, че главната маса измежду заболелите са хора, които не са се ваксинирали.

По данни на Министерството на здравеопазването, през тази година двойно се е нараснал и броят на бременните дами, които лежат в реанимация с тежка форма на COVID-19. Нараснали са и случаите на болест с ковид измежду децата и юношите до 18-годишна възраст, като при към половината от тях заболяването протича с клинична симптоматика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР