Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че ограничителните мерки заради

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че ограничителните мерки заради
Коментари Харесай

Москва затяга мерките за коронавируса до 15 януари

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че ограничаващите ограничения поради обстановката с ковид се стягат. Според управляващите през идващите седмици тя може да се утежни, съобщи ТАСС.
Мерките влизат в действие от 13 ноември и ще важат до 15 януари.
Те плануват сред 23 и 06 часа кафенетата и заведенията за хранене, нощните клубове и другите развлекателни заведения в града да нямат право да работят. Доставката на храна по домовете остава денонощна.
Забраняват се културни, развлекателни и други сходни събития с присъединяване на фенове, в това число изложбите. Ограничението не важи за "официални събития, проведени по решение на органите на изпълнителната власт ".
Допустимият брой на феновете в кината, театрите и концертните зали се лимитира до 25 % от вместимостта на залата.
Масовите спортни събития могат да минават с присъединяване на фенове, в случай че това е в съгласие със съответните институции.
На организациите, чиято работа е обвързвана с физическо наличие на жителите, се предлага да употребяват системата с QR кодовете, употребена преди този момент единствено за нощните заведения.
Студентите минават на образование от разстояние. Същото се отнася и за учениците, показва Ройтерс, като цитира Собянин.
За последното денонощие Русия записва 20 977 нови случая на заразяване с ковид и 368 умряли. С 1 817 109 случая на ковид от началото на пандемията Русия е на пето място в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Франция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР