Кметът на Москва Сергей Собянин каза днес, че близо 45

...
Кметът на Москва Сергей Собянин каза днес, че близо 45
Коментари Харесай

Сергей Собянин: Близо 45 000 московчани се бият в Украйна

Кметът на Москва Сергей Собянин сподели през днешния ден, че близо 45 000 московчани сега се бият в Украйна, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Собянин " 45 000 московчани се бият през днешния ден в зоната на специфичната военна интервенция ". " Това е забележителна част от тези, които са там ", сподели кметът, представен от организация Интерфакс.

Сред тях " най-малко 5000 са професионални бойци ", посочи Собянин.

Както Русия, по този начин и Украйна пазят в загадка броя на своите бойци, участващи сега във военния спор, както и данни за понесените загуби от експлоадирането му през февруари 2022 година

В началото на месеца някогашният президент на Русия Дмитрий Медведев сподели, че от януари 2023 година повече от 231 000 съветски жители са се записали по контракт като доброволци във въоръжените сили.

Изправени пред загубите на фронта, през септември 2022 година съветските управляващи трябваше да прибягнат до частична готовност на резервисти, което направи допустимо набирането на минимум 300 000 души, само че провокира и бягството на десетки хиляди руснаци в чужбина.

Кампанията за набиране се организира посредством обществените мрежи и голям брой билбордове по улиците, които разпространяват армията и дават обещание изключително атрактивни условия за бъдещите бойци.

В края на декември 2022 година съветският министър на защитата Сергей Шойгу счете за „ належащо “ да усили числеността на съветската войска до 1,5 милиона бойци, в това число 695 000 по контракт, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР