Кметът на Москва Сергей Собянин каза, че двама души са

...
Кметът на Москва Сергей Собянин каза, че двама души са
Коментари Харесай

Войната стигна сърцето на Москва: Украйна се опитала да удари с дронове руската столица

Кметът на Москва Сергей Собянин сподели, че двама души са били ранени при снощното нахлуване. Единият е бил приет в болница. Летищата в Москва останаха отворени. Няма известия за починали.

Атаките с дронове надълбоко в Русия се ускориха през последните седмици с удари по петролопроводни съоръжения и даже Кремъл по-рано този месец, за които Москва упрекна Украйна - изказвания, които Киев отхвърля, макар че The New York Times заяви, че разузнаването на Съединени американски щати счита, че Украйна стои зад тази офанзива.

Жители на югозападна Москва описват, че са чули мощни удари към 2 ч. сутринта локално време, последвани от миризма на бензин. Доклади за детонации и хипотетична активност на противовъздушната защита идват от Одинцово, Барвиха, Красногорск и други места, ситуирани в непосредствена непосредственост до Москва.

" Тази заран режимът в Киев извърши терористична офанзива с безпилотни летателни апарати против обекти в град Москва “, споделят в известие от съветското министерство на защитата. 

В Москва очевидци оповестиха, че дронове са блъснали три адреса на ул. " Ленински проспект " и " Профсоюзная ", както и на улица " Атласная " в Нова Москва, т.е. отвън Московския околовръстен път, предават от съветската редакция на BBC. 

Няма неотложен коментар от Украйна за офанзивата. 

Изгледите за реализиране на мир не са положителни и по всичко проличава, че продължаващата към този момент над 15 месеца война, която се трансформира в най-смъртоносния спор в сърцето на Европа след Втората международна война, ще продължи. Москва неведнъж предизвестява, че Западът ескалира войната, като доставя на Киев толкоз доста оръжия. Последният подобен сигнал касае решението за изпращането на изтребители F-16. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР