Кметът на Москва днес каза, че военната мобилизация в руската

...
Кметът на Москва днес каза, че военната мобилизация в руската
Коментари Харесай

Пращат 9000 руски войници с тежка техника в Беларус

Кметът на Москва през днешния ден сподели, че военната готовност в съветската столица към този момент е завършила, а Санкт Петербург уволни началника на наборната работа в града - следващ знак за проблемите при непопулярната и безредна готовност по отношение на войната в Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Кметът на Москва Сергей Собянин благодари на московчани за техния национализъм в обява в блог и написа благопожелание за заминаващите бойци: " Ще се надяваме и ще се молим да се завърнете живи и здрави ". Той добави, че наборните пунктове в столицата са затворили през днешния ден следобяд и призовките, издадени на мъже, които към момента не са се явили за работа, към този момент не важат.

Агенция РИА Новости заяви, че губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов е уволнил ръководителя на мобилизацията в града, само че не уточни повода за това. Москва и Санкт Петербург, двата най-големи града в Русия, са обичайните центрове на антикремълската съпротива в страната и през последните години там непроменяемо се организираха най-големите митинги против Путин и войната, отбелязва Ройтерс.

На фона на поредност от военни провали за съветските сили в Украйна на 21 септември президентът Владимир Путин разгласи частична готовност, която предвиждаше повиквателни да получат 300 000 руснаци. Президентският указ провокира яд в страната, против локални наборни пунктове бяха осъществени редица офанзиви, а над 2000 души бяха задържани за присъединяване в митинги срещу мобилизацията.

Кметът на Москва Собянин се показва като началник, който се бори срещу несъразмерната готовност, подрежда на фамилиите на наборниците да бъдат превеждани пари и урежда случаи на неправилно изпратени призовки. Опозиционни деятели в Москва обаче го упрекнаха, че лъже, споделиха, че мъжете към момента може да получат призовка.

Мария Певчик, съветничка на намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални написа в " Туитър ": " Собянин не е прекратил мобилизацията. Той е написал обява в блог. Това е всичко. Букви в блог. Не се заблуждавайте ".

Русия изпраща до 9000 бойци и стотици единици военно съоръжение в Беларус, удостовери беларуски формален представител, представен от ДПА.

Според ръководителя на отдела за интернационално военно съдействие в беларуското министерство на защитата Валерий Ревенко Беларус чака към 170 танка, 200 бронирани бойни машини и артилерия. Той означи, че е предал тази информация на военните аташета на няколко страни.

Ревенко направи тези разяснения след изказвания на съветския президент Владимир Путин и беларуския му сътрудник Александър Лукашенко, че ще бъде образувана взаимна войскова формация.

Групата ще бъде в положение да се отбрани при положение на нахлуване от Запада, съобщи секретарят на Съвета за сигурност Александър Волфович. Той сподели, че беларуските граничари са съобщили по-рано, че защитата по границите на страната е засилена. Волфович акцентира, че Беларус не се готви за война и че взаимните военни маневри се организират в отговор на военните учения в прилежащите страни, които са членки на НАТО.
ТЕМА преди 5 часа 857 преди 5 часа 447 преди 6 часа 639
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР