Кметът на Монтана Златко Живков участва в срещата с президента

...
Кметът на Монтана Златко Живков участва в срещата с президента
Коментари Харесай

Златко Живков получи почетен плакет от Борислав Михайлов

Кметът на Монтана Златко Живков взе участие в срещата с президента на УЕФА Александър Чеферин, президентът на БФС Борислав Михайлов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Срещата се организира в националната спортна база в Бояна, а на нея участваха и кметовете на Видин и Враца - Огнян Ценков и Калин Каменов. Президентът на "Монтана " Румен Панайотов също бе на високия конгрес.
Сред главните тематики, коите се разискаха, бе съдействието сред УЕФА, БФС и общините в България. Чеферин разгласи, че футболният ни съюз ще получи финансиране на обща стойност 3 милиона евро от УЕФА за новия инфраструктурен план "Хеттрик 4 ". Програмата започва през 2018 година и другите общини в страната ще аплайват по особено предоставени от УЕФА документи с условия, които ще получат от БФС. Сумата ще бъде отделена единствено за построяването на футболни терени, само че без седалки и осветяване.
"Това са задължения за идващите години на УЕФА, които са свързани с вложение в тази база, обвързвана с развиването на младежите като спортисти. Мисля, че ще има нов небосвод за програмата „ Хеттрик “, обвързвана с създаване на сходни игрища. Монтана е в челото на България, в тези 8 града, които имат цялата разгъната конструкция на детско-юношеските клубове и школи, и един от дребното клубове, в които непрестанно се влага в спортната база, това ще продължи ", разяснява кметът на Монтана Златко Живков.
Президентът на БФС Борислав Михайлов връчи на Златко Живков почетен плакет.
"Кметове на огромни и междинни общини, които получихме плакет за ползотворно съдействие с БФС и УЕФА. Това е следващата премия на спортна тематика, която получавам ", добави Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР