Кметът на Мездра Генади Събков бе на работно посещение в

...
Кметът на Мездра Генади Събков бе на работно посещение в
Коментари Харесай

Кметът на Мездра търси помощ от Министерството на финансите за стабилизиране на общинския бюджет

Кметът на Мездра Генади Събков бе на работно посещаване в Министерство на финансите, с цел да потърси метод за стабилизиране на общинския бюджет.
В последните дни на предходната година общинските съветници от ГЕРБ, АБВ и Народен съюз отхвърлиха да поддържат на последното съвещание на Общински съвет предлагането за приемане на дълготраен заем за погасяване на остарели отговорности към МФ в размер на 1 689 000 лева .
В известието на пресцентъра на обшината се споделя, че „ Абсурдното отношение и гласоподаване на част от общинските съветници лиши общината от оборотни средства и капиталова стратегия и ще докара до лавинообразно повишаване на нерегламентирани отговорности. Ще се увеличи изключително високо рискът от несъблюдение на планове, по които общината е бенефициент, а общата задлъжнялост ще смъкна доверието към общината на всички контрагенти “.
При по този начин основаната финансова обстановка единственото дейно решение е да се спестят най-малко тежките лихви - над 10%, наложени от МФ,уточнчват от общината .
Кметът Генади Събков, в особено писмо до финансовия министър, показва финансовото положение в Общината и търси подпомагане за бъдещо подкрепяне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР