Кметът на Мариупол, Вадим Бойченко, в интервю за УНИАН, заявява,

...
Кметът на Мариупол, Вадим Бойченко, в интервю за УНИАН, заявява,
Коментари Харесай

Мариупол се нуждае от пълна евакуация

Кметът на Мариупол, Вадим Бойченко, в изявление за " УНИАН ", декларира, че над града се вее украинското знаме и съветските войски към момента не са съумели да окупират напълно Мариупол, а управляват единствено някои от покрайнините му. Мариупол от близо месец е обграден и се водят яростни боеве. Заради сраженията, градът е с прекратена вода, газ и връзки.

Кметът твърди, че съветските войски съзнателно са обстрелвали жилищни здания и са употребявали " неразрешени " оръжия. Пораженията са най-вече от системата " Град ", гаубици или " Буратино ".

Дори и кметът не знае точната цифра на жертвите от цивилното население.

Освен това, сподели той, 90% от жилищните здания в града са развалени, като близо половината въобще не подлежат на ремонт.

" Мариупол се нуждае от цялостна евакуация ", декларира Бойченко.

За прегрупиране на съветските войски в югозападна посока на Киев и опит да блокират изходите на града оповестява в утринната си оперативна информация Генералният вариант на Украйна.

Руските войски не организират дейни настъпателни интервенции в посока Полеск, само че обстрелват подразделения на силите за защита и жилищни региони в предградията и в Киев.

Активни настъпателни интервенции се водят в региона на Полесието. Тук съветските войски за направили огневи офанзиви против частите на Силите за защита, обстрелвайки жилищни региони в предградията и непосредствено в Киев.

Продължават опитите да се блокира Чернигов, само че частите им са спрени край Бровари.

Тази нощ съветските военни са обстрелвали жилищни региони до градовете Чернигов, Иваница и Нижин. Руснаците са блокирали и входовете на град Славутич.

За да компенсират загубите на въоръжение и техника, колоните напредват по посока на Болшой Самбор, Дептовка, Голинка и към Дубовязовка. Хеликоптери покриха колоните от въздуха. Боеве се водят край Куми и в покрайнините на Харков, Донецка област.

Русия стреля с ракети по Украйна от разстояние, с цел да пази самолетите си.

Русия употребява главно ракети, които изстрелва от разстояние, с цел да не заплашва самолетите си. За това свидетелстват данните на военното разузнаване на Обединеното кралство. По този метод Русия продължава да разчита на ракети с огромен обхват или бомби, изстреляни от съветското въздушно пространство, тъй че вероятността украинските сили за противовъздушна защита да поразят съветски самолети е по-малка. Разузнаването отбелязва, че съветските военновъздушни и ракетни сили не престават да нанасят удари по цели в цяла Украйна, в това число по доста цели в гъсто обитаеми цивилни региони.

Според отчетите обаче на американското разузнаване до 60% от тази оръжие демонстрират до 60% нередовност, което ще ускори казуса с все по-ограничените ресурси на Русия. Това обаче ще я принуди да се върне към ракети от по-старо потомство и да изложи самолетите си на по-голям риск.

Украинският президент, Владимир Зеленский, за следващ път уточни - Украйна не може да смъква съветски ракети с пушки и картечници, каквито има в наличност доста. Украйна се нуждае от самолети и други средства за защита, заяви news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР