Кметът на малък град в Германия, известен с либералната си

...
Кметът на малък град в Германия, известен с либералната си
Коментари Харесай

Раниха с нож германски кмет, известен с либерална политика към мигрантите

Кметът на дребен град в Германия, прочут с демократичната си политика към мигрантите, беше намушкан с нож при нахлуване, което съгласно управляващите евентуално е било политически стимулирано, предадоха Ройтерс.

Андреас Холщайн - кмет на Алтена и член на Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел, е бил признат в болница след нападението нощес, само че по-късно е бил изписан.

Местни медии оповестиха, че мъж, за който се допуска, че е бил под въздействието на алкохол, е намушкал с нож кмета във врата, като е крещял рецензии против бежанската му политика. Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира Алтена, Армин Лашет сподели, че " службите за сигурност считат, че нападението е политически стимулирано ".

Нападателят е бил задържан, а прокуратурата е почнала следствие за опит за ликвидиране. Меркел и други политици, обявиха, че са шокирани от нападението.

" Ужасена съм от нападението с нож против кмета Андреас Холщайн, само че съм доста облекчена, че той може към този момент да е още веднъж със фамилията си. Благодаря също по този начин на тези, които са му помогнали ", съобщи канцлерката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР