Кметът на македонския град Щип д-р Сашко Николов казва, че

...
Кметът на македонския град Щип д-р Сашко Николов казва, че
Коментари Харесай

Кметът на Щип: Нямам нищо против изучаването на български език в училищата ни

 Кметът на македонския град Щип доктор Сашко Николов споделя, че няма нищо срещу факултативното проучване на български език в учебните заведения в Щип. В духа на добросъседство и добра връзка, той е дал такова предложение на българския дипломат в Република Северна Македония Ангел Ангелов, който през днешния ден посети Щип, написа македонската медия " ММС “.

На другарската среща, както я назова кметът Николов, те разискали плановете за трансгранично съдействие, локалното икономическо развиване, плановете, които са приключени, само че също по този начин и планове, които предстоят в бъдеще.

Българският дипломат се надява срещата да значи началото на съдействието с общината, защото до момента, макар толкоз доста планове в Македония, те не са имали нито един в Щип.

На въпрос на кореспонденти дали има вяра за разблокиране на договарянията сред София и Скопие, Ангелов съобщи, че е оптимист.

" Трябва да продължим да работим, да възстановим доверието с дребни стъпки. Ние работим доста тясно с господин Бучковски, той е бил няколко пъти в България и се е срещал с министър. Когато възстановим доверието, нещата ще продължат напред ", сподели Ангелов.

Посланикът не отговори съответно дали в България се глоби речта на омразата, както се прави в РСМ, той сподели, че актуалните страсти, които са налице, би трябвало да се успокоят и да се влезе в прагматичен разговор, а глобите, както той сподели, е имало постоянно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР