Кметът на Мадара е глобен от Агенция „Митници” заради домашна

...
Кметът на Мадара е глобен от Агенция „Митници” заради домашна
Коментари Харесай

Наш кмет отнесе глоба заради домашна бира

Кметът на Мадара е санкциониран от Агенция „ Митници” поради домашна бира. Служителите са открили 37 бутилки, предопределени за персонално прилагане. Мъжът твърди, че няма съображение за санкцията и счита да стигне до съда.

„ Напитката е създадена за персонална приложимост. В директивата на Европейски Съюз ясно е казано, че артикули за домашна приложимост, които не са високоалкохолни, не се таксуват с данък. Хората от организацията желаеха документ за благосъстоятелност на бутилките. Естествено нямам подобен, тъй като даже да съм я купил, никой не си пази касовата бележка”, описа пред Нова Неделчо Неделчев.

От Агенция „ Митници” изпратиха позиция, в която показаха, че производството на бира предстои на данък, за разлика от виното.

„ Беше ми обяснено, че нямам право да си произведа даже една чаша бира. След инспекцията пуснах заявление за регистрация на самостоятелна дребна пивоварна. Исках да си създавам 200-300 литра годишно. Получих формален отговор, че нямам право на такова нещо”, добави кметът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР