Кметът на Лондон Садик Хан се подигра публично с президента

...
Кметът на Лондон Садик Хан се подигра публично с президента
Коментари Харесай

Кметът на Лондон: Тръмп се бори с урагана на голф игрището си

Кметът на Лондон Садик Хан се подигра обществено с президента Тръмп поради това, че играе голф, до момента в който ураганът „ Дориан ” заплашва да опустоши няколко американски щата, заяви Спутник.

Тръмп и Хан си размениха остри реплики след встъпването на Доналд Тръмп в служба през 2017 година, като кметът на Лондон тогава разказа президента на Съединени американски щати като „ момче за световен афиш на белия шовинизъм “.

„ Той явно е ангажиран да се оправи с урагана на голф игрището си. “, сподели Кан пред „ Политико ”, откакто президентът на Съединени американски щати уикенда за Деня на труда в Националния си голф клуб „ Тръмп ” във Вирджиния. По същото време няколко южни щата се подготвяха за урагана „ Дориан ”, който този уикенд доближи категория 5 – най-високото допустимо равнище.

Ураганът подмина Пуерто Рико и южната част на Флорида, само че опустоши Бахамските острови и наближава рисково елементи от Източното крайбрежие, като федералните чиновници предизвестиха, че се чака мощните ветрове да обиден Каролините и Джорджия при започване на тази седмица.

Тръмп разгласи изключително състояние за Джорджия в неделя, а Флорида, Северна и Южна Каролина също са в изключителна обстановка преди офанзивата на бурята. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР