Кметът на Лондон Садик Хан призова за прекратяване на огъня

...
Кметът на Лондон Садик Хан призова за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Лондонският кмет призова за примирие в Газа

Кметът на Лондон Садик Хан прикани за преустановяване на огъня в спора сред Израел и " Хамас ", позиция, която е в непосредствено несъгласие с водача на неговата партия Киър Стармър, написа " Политико ".

Като директно определен кмет на Лондон, Хан е една от най-известните фигури на опозиционната партия и мненията му идват на фона на възходящия напън върху Стармър да надскочи сегашния си апел за филантропични " паузи " на боевете.

" Ужасната обстановка в Газа в този момент наподобява ще се утежни още повече ", сподели Хан във видео, оповестено в X в петък.

" Присъединявам се към интернационалната общественост в апелите за преустановяване на огъня ", сподели той. " Това ще спре убийствата и ще разреши доставките на жизненоважна помощ да доближат до тези, които се нуждаят от нея в Газа, само че също по този начин ще даде на интернационалната общественост повече време, с цел да предотврати нескончаем спор в района и по-нататъшна опустошителна загуба на живот. "

Хан добави, че до момента в който Израел " има право да се пази " и да нападна " Хамас ", той няма право да нарушава интернационалното право.

Стармър до момента е призовавал единствено за филантропични " паузи ", с цел да се разреши на помощта да влезе в Газа и цивилните да избягат. С тази си позиция той застава в една линия със Съединените щати, Европейски Съюз и английското държавно управление. Но той не приканва за цялостно преустановяване на огъня, което съгласно лейбъристите би лишило Израел от правото му да преследва " Хамас " след смъртоносните му офанзиви по-рано този месец.

Но водачът на лейбъристите е изправен пред апели да отиде по-далеч от личната си партия. 49 депутати от Лейбъристката партия, в това число министърът в сянка Имран Хюсеин, подписаха парламентарно предложение за преустановяване на огъня. Стармър беше подложен на критика за изявление, в което сподели, че Израел " има право " да спре електричеството и водата за Газа - мнения, които той се опита да обясни седмица по-късно.

Говорейки в петък сутринта, секретарят по околната среда в сянка Стив Рийд сподели, че е " съчувствал " на гневните си сътрудници от Лейбъристката партия, преди да предложи отбрана на позицията на управлението на Лейбъристката партия.

" Това, което бих споделил на сътрудниците, е, че в случай че тази офанзива, която Израел претърпя, беше против Обединеното кралство... нашата страна щеше да се опита да се отбрани, с цел да отбрани нашите жители, като унищожи качествата на терористичната организация, която я е направила ", сподели Рийд пред Sky News.

" Това се отнася и за Израел - те имат право според интернационалното право да създадат това.... Но като се заемат с тази работа, те би трябвало да продължат да следват интернационалното право, до момента в който я правят ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР