Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов представи на пресконференция двама нови

...
Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов представи на пресконференция двама нови
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил представи новите служители към Общината

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов показа на конференция двама нови шефове на общински предприятия в града.

Илхан Зекиев ще оглави общинското дружество " Обреден дом ". Той е българин, с корени на българи в Албания, посочи кметът Атанасов. Зекиев е магистър по администрация и ръководство от Варненския свободен университет, някогашен чиновник на ЧЕЗ и шеф на частен бизнес.

От няколко години живее в с. Долна Гращица, община Кюстендил, където се е преместил със фамилията си от София, на 47 години е. Елена Манчева ще дава отговор за общинското дружество " Общински парцели ".

Тя има над 25 години стаж в областта на счетоводството, някогашен чиновник е на Националната организация за приходите и някогашен гл. счетоводител в " Български пощи ". На въпрос по отношение на новите назначения кметът отговори, че за всичките пет общински предприятия и едно общинско сдружение са били назначени финансови одити, един от които е завършил.

" Една от аргументите за промените са въпросните резултати от одита, данните от които ще бъдат дадени на Агенцията за държавна финансова ревизия ", сподели Атанасов. Той добави, че следва да бъде назначен нов шеф и на общинското сдружение " Хигия " след 15 февруари. 

" Новите шефове са назначени краткотрайно, до провеждането на конкурс ", сподели още Атанасов като добави, че до този миг 90 % от досегашните шефове са били назначавани без конкурс. 

Кметът показа и новоназначен отговорник по етническите и малцинствени общности . Петър Игов ще дава отговор за връзката с ромския квартал в Кюстендил, ще следи за реда и проблемите, свързани с общността.

Игов е на 35 години, лекар на науките от Националния боен университет във Велико Търново, сега е ръководител на читалище " Васил Левски " в ромския квартал и педагогичен консултант в Шесто главно учебно заведение в Кюстендил.

" Една от първите задания е здравно-социалният център в ромския квартал, построен благодарение на фондация АДРА да бъде реновиран с външна финансова поддръжка, с цел да може хората да получават съответна грижа ", сподели Петър Игов. 

Кметът сподели, че Общината продължава да търси човек , който да бъде назначен за полски надзирател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР