Кметът на Костинброд Трайко Младенов остава на свобода срещу 5000

...
Кметът на Костинброд Трайко Младенов остава на свобода срещу 5000
Коментари Харесай

Кметът на Костинброд вече с обвинение, остава на свобода срещу 5000 лева

Кметът на Костинброд Трайко Младенов остава на независимост против 5000 лв. гаранция. Прокуратурата се отхвърли да желае непрекъснат арест. Кметът взе участие в злополука, при която почина моторист.
 
Днес Младенов бе свикан да се яви пред Софийската окръжна следствена служб. Разпитът му траял към два часа, след което му е било повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност, оповестява.
 

 Приятели на починалия моторист също се събраха пред следствието, за изискат пояснение за злополуката от кмета. 

В неделя Младенов взе участие в злополука на нерегулирано кръгово кръстовище край града , при която почина 34-годишен моторист . Версиите за случая, обаче, се разграничават. Свидетели настояват, че кметът е опитал да направи неразрешен противоположен завой, като по този начин е лишил преимуществото на моториста.

Разследването към този момент сподели, че и мотористът се е движил с доста висока скорост - най-малко 150 км/ч. Разследващите са пресметнали към 40 м спирачен път.-->
 

Кметът Младенов, обаче, е безапелационен, че няма виновност за случая и не е нарушавал разпоредбите за придвижване. По случая се води следствие. Пробите за алкохол и опиати на кмета са негативни. Според неофициална информация, починалият моторист е бил без брошура.

По информация на NOVA от Софийската окръжна прокуратура към този момент са издали заповед, с която се не разрешава на кмета да напуща страната. Очаква се да бъде отнета и шофьорската му брошура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР