Кметът на Костенец е разследван по основното направление – обещано

...
Кметът на Костенец е разследван по основното направление – обещано
Коментари Харесай

Кметът на Костенец обещал 30 000 лева дар на общинари, за да гласуват правилно

Кметът на Костенец е разследван по главното направление – дадено да се даде подарък от 30 000 лв. от кмета на общински съветници, с цел да гласоподават избрани решения, които са в полза на кмета. Това сподели на конференция зам.-главният прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на Novini.bg

Това е една забавна обстановка, тъй като, в кръга на шегата, този кмет дава неприятен образец на останалите кметове – дава вместо да получава и е нехарактерен случай от тези, с които сме се сблъсквали досега, съобщи Гешев.

В резултат на осъществените дейности последните дни предметът на следствието очевидно ще бъде уголемен. Предстои да бъде следствие длъжностно заграбване на 17 000 лв. от общинско дружество, както и занемареност, заяви зам.-главният прокурор, като добави, че в кабинета на кметана Костенец са открити муниции, държани в нарушаване на общинските разпоредбни.

Двама индивида са привлечени като съизвършители на така наречен деен рушвет. Утре или вдругиден екип от прокурори ще вземат решение каква ще бъде мярката за неотклонение във връзка с лицата, които са привлечени под наказателна отговорност и ще бъде преценено дали ще бъде поискано взимане на мярка за неотклонение, разясни Иван Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР