Кметът на Киев Виталий Кличко заяви днес, че е против

...
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви днес, че е против
Коментари Харесай

Кметът на Киев се обяви против очакваната оставка на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи през днешния ден, че е срещу предстоящата оставка на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12566
" Обществото разисква и с напрежение чака по какъв начин ще завърши обстановката с проектите на президента да освободи от служба главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни ", написа Кличко в канала си в " Телеграм ". 

" За страдание, настъпи моментът, когато политиката може да надделее над здравия разсъдък и ползите на страната. И този миг не зависи от Залужни. Надявам се, че управляващите ще схванат сериозността на стъпките, които подхващат в този момент и пълнотата на тяхната отговорност ", сподели още Кличко.

Кметът на украинската столица уточни, че дейностите на държавното управление би трябвало да бъдат ориентирани към подсилване на боеспособността на армията и единството на обществото. 

" Това ли се цели с тази обявена с подмятания рокада? Обществото не е несъмнено. И на това би трябвало да се обърне внимание. И най-сетне да спрат  политическите интриги и вътрешната битка ", добави Кличко. 

По-рано украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога призна в изявление за италианския ефирен канал РАИ, че обмисля опцията за рокади във военното управление на страната. Съобщения с позоваване на източници за оставката на Залужни се появиха в украинските медии и обществените мрежи на 29 януари. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР