Кметът на Киев, Виталий Кличко предупреждава жителите, че трябва да

...
Кметът на Киев, Виталий Кличко предупреждава жителите, че трябва да
Коментари Харесай

Кметът на Киев: Пригответе се за най-лошото!

Кметът на Киев, Виталий Кличко предизвестява жителите, че би трябвало да се приготвят за най-лошото тази зима, в случай че Русия продължи да нанася удари по енергийната инфраструктура на страната - а това значи, че неналичието на електричество, вода или топлота през зимата не може да бъде изключена, предава Associated Press.

Кличко не изключи допустима цялостна евакуация на града, само че към този момент тази алтернатива не е на дневен ред. Той предизвести, че цялостно прекъсване на електричеството в града, това значи и прекъсване на водоснабдяването и действието на канализацията.

" Правим всичко, с цел да избегнем това. Но дано бъдем откровени, нашите врагове вършат всичко, с цел да може градът да остане без отопление, без електричество, без водоснабдяване, като цяло, тъй че всички умираме. И бъдещето на страната и бъдещето на всеки от нас зависи от това какъв брой сме готови за разнообразни обстановки ", сподели кметът Виталий Кличко пред държавните медии.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в нощното си видеообръщение към нацията в неделя, че към 4,5 милиона души са без електричество. Той прикани украинците да устоят на компликациите, като сподели: " Трябва да преживеем тази зима и напролет да сме още по-силни от в този момент ".

Русия се концентрира върху нанасянето на удари по енергийната инфраструктура на Украйна през последния месец, причинявайки дефицит на електрическа енергия и спирания на електричеството в цялата страна. В неделя в Киев имаше периодически спирания на електрозахранването в елементи от града и покрайнините.

Прекъсвания на тока също са планувани в Черниговска, Черкаска, Житомирска, Сумска, Харковска и Полтавска области, сподели държавният енергиен оператор на Украйна Укренерго.

Киев възнамерява да разположи към 1000 точки за отопление, само че не е ясно дали това ще бъде задоволително за град от 3 милиона души, съобщи news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР