Кметът на Киев Виталий Кличко предупреди жителите на града да

...
Кметът на Киев Виталий Кличко предупреди жителите на града да
Коментари Харесай

Кметът на Киев предупреди жителите да се запасят с вода, храна и топли дрехи

Кметът на Киев Виталий Кличко предизвести жителите на града да се запасят с вода, храна и топли облекла при положение на цялостно прекъсване на тока , породено от съветски въздушни удари, и сподели, че жителите би трябвало да обмислят да останат при другари в покрайнините на столицата, в случай че имат опция, предава Ройтерс

Кличко предизвести, че температурата в домовете може да падне бързо при положение на " прекъсване на тока и разрушение на инфраструктурата и цялостна липса на електричество, водоснабдяване, канализация и топлоснабдяване ".

" Температурата в жилищата може да не се разграничава доста от външната температура ", сподели някогашният първенец по бокс на конгрес за сигурност в Киев, където температурите на открито сега са към -4 градуса по Целзий.

" Апелирам към хората... да имат ресурси от техническа вода, питейна вода, трайни хранителни артикули, топло облекло.

Енергийните блокове на няколко електроцентрали в Украйна трябваше да бъдат спрени спешно тази седмица след.

Кличко сподели, че хората би трябвало да обмислят краткотрайно пренасяне при другари или родственици, които имат къщи в покрайнините на Киев.

Във вторник министър-председателят Денис Шмигал сподели, че Украйна към момента има 30% недостиг на електрическа енергия , шест дни след последната огромна вълна от съветски ракетни удари по нейната енергийна инфраструктура.

За да компенсират неналичието на отопление и електричество, управляващите в Киев сътвориха 430 точки за отопление, където хората могат да се стоплят и презареждат телефоните си, само че Кличко сподели, че броят им е непълен за град с население от 3,5 милиона души.

" Дори 500 няма да оказват помощ, даже 5000 биха били прекомерно малко. "

Припомняме, че по-рано тази седмиица  между украинския президент Володимир Зеленски и кмета на Киев Виталий Кличко.

Държавният глава разкритикува Кличко за това, че не е съумял задоволително бързо да разкрие в столицата специфични подслони за хората, останали на мрачно и студено поради съветските офанзиви, писа американският в. " Хил ".

В отговор на отправената рецензия през вчерашния ден Кличко упрекна неназовани лица в " политически игри ".

В " Телеграм " той увери, че работи бързо за възобновяване на електричеството и отоплението в домовете в Киев, само че напъните за възстановителните работи " към този момент получиха политически нюанс " .

" Днес, когато всички би трябвало да работят дружно, стартират някакви политически игри ", написа той. " В Киев вършим всичко допустимо за поддържането на живота в столицата, за удобството на нейните поданици. В сложни условия ".
 Украйна чака нови съветски удари тази седмица
Украйна чака нови съветски удари тази седмица

Зеленски: Докато имат ракети, руснаците няма да се успокоят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР