Кметът на Киев Виталий Кличко обвини опонентите си, че водят

...
Кметът на Киев Виталий Кличко обвини опонентите си, че водят
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Политически противници искат да ме отстранят

Кметът на Киев Виталий Кличко упрекна съперниците си, че водят акция за дискредитирането му и насилственото му премахване от поста след раздор с украинския президент Володимир Зеленски, предава Ройтерс.

Политическото бъдеще на някогашния първенец по бокс е нестабилно след публичния митинг заради смъртта на трима души, починали пред заключено противовъздушно скривалище по време на съветска офанзива против Киев този месец.

Одит, поръчан от Зеленски, откри, че единствено 15% от 4655 бомбоубежища в Киев са подобаващи и единствено 44% са свободно налични, а прокурорите във вторник връчиха публично " уведомление за съмнение " на върховен чиновник по сигурността в Киев, упрекнат в неприятно ръководство.

Кличко разгласява видео известие в " Телеграм ", в което наподобява подлага на критика следствията по отношение на обстановката със скривалищата, осъждайки " безкрайните търсения ", които затрудняват ефикасното ръководство на столицата.

" Днес има тежка акция за дискредитиране на столичните управляващи и персонално на мен самия. Във военно време те внасят безпорядък в ръководството на столицата ", сподели Кличко, застанал пред украинското знаме и пейзаж от Киев.

Кличко, който не загатна Зеленски, разкритикува решението на прокуратурата да сложи под домакински арест ръководителя на общинския отдел за сигурност на Киев след одита и сподели, че е прекомерно рано за политически борби, до момента в който Украйна към момента се бие с съветските сили.

" За обективност ли приказваме и за липса на политически претекстове? Победихме ли към този момент? Няма други провокации, главният проблем е Кличко!? Или някой го сърби още веднъж да овладее столицата ", сподели той.

Кличко, който служи деветата си година като кмет, беше считан за един от най-известните съперници на Зеленски, преди Русия да стартира войната си в Украйна предходната година. Те имаха обществен спор през ноември, когато Зеленски упрекна Кличко, че е приключил неприятна работа, създавайки спешни убежища, с цел да помогне на хората с електричество и топлота.

След случая с бомбоубежището Кличко сподели, че носи известна отговорност, само че други са отговорни, изключително назначените от президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР