кметът на Карлово и областният управител на Пловдив ще бъдат

...
кметът на Карлово и областният управител на Пловдив ще бъдат
Коментари Харесай

Регионалният министър: 4 или 5 моста са паднали в Карловско заради наводненията

кметът на Карлово и регионалният шеф на Пловдив ще бъдат да съвещанието на Министерски съвет, с цел да се откри метод, по който ще бъдат давани пари на засегнатите от наводненията села и по какъв начин ще бъдат възобновени. Държавата, както е пособия, ще помогне със средства и с потенциал като интелектуален капацитет. Това съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му сега всички институции, които могат да оказват помощ при почистване на наводненията, оказват помощ. Включила се е държавната компания " Автомагистрали " и чиновници от тол системата.

" Това, което видях в петък, не съм си представял, че мога да видя. Реката беше излязла в големи количества от коритото си. На живо мога да уверя, че гледката беше още по-потресаваща. Важното е, че няма жертви ", сподели той.

" Предстои огромна експертна работа и като възобновяване, и като строителство, планиране и цялостен разбор на обстановката. На процедура селата безусловно се нуждаят от чисто нова инфраструктура в главната си част ", добави Шишков.

" Сега оптимално бързо би трябвало да се разчисти земната маса и дървеният материал по улиците и дворовете на хората. Следва доста значим миг за възобновяване на инфраструктурата на тези села - 4 или 5 моста са паднали, улиците са в извънредно тежко положение. Няма вода. Една от аргументите за това е, че няма ток и когато се възвърне зареждането, ще тръгнат и помпите. Но сигурно ще има вреди по водопроводната мрежа и ще би трябвало извънредно деликатно да пускат водоподаването, тъй като ще има и течове, и би трябвало да се внимава да не се залеят още веднъж селата ", сподели министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР