Кметът на Карлово Емил Кабаиванов Снимка: Би Ти ВиЕкипи на

...
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов Снимка: Би Ти ВиЕкипи на
Коментари Харесай

Дежурни екипи следят река Стряма в две застрашени села

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов Снимка: Би Ти Ви
Екипи на Басейнова дирекция „ Източен беломорски район “ ще наблюдават през днешния ден нон стоп притоците на река Стряма в селата Каравелово и в Богдан. В четвъртък кметът на община Карлово Емил Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние поради застрашително повишаване на равнището на река Стряма. Причината са изобилните дъждове и снеговалежи, което води до свличането на доста наноси от Средна гора.

Дежурните екипи ще рапортуват за положението на притоците и река Стряма, с цел да се реагира незабавно с нужната техника, в случай че се наложи.

Трима министри – на районното развиване и благоустройството, на околната среда и на земеделието, посетиха през вчерашния ден Каравелово.

„ Отпуснали сме над 8,5 млн. лева за главен ремонт на пътищата, плюс водопроводите. Още 12 млн. лева за възобновяване на инфраструктурата, от които 9 млн. лева за нови мостове и уреди, и 3 млн. лева за разчистване “, съобщи министърът на районното развиване Иван Шишков.

Хората в двете села са обезпокоени, че тук-там водите са на малко разстояние от дигите и още веднъж може да бъдат залети. За да бъде решен казусът би трябвало да бъде направен и осъществен план, който да бъде финасиран от страната.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР