Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов настоява да бъдат изчистени

...
Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов настоява да бъдат изчистени
Коментари Харесай

С писма до министри: Кметът на Карлово настоява да бъдат изчистени речните корита в наводнените села

Кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов упорства да бъдат изчистени коритата на реките в наводнените села.

Кабаиванов изпрати писма до министъра на вътрешните работи и ръководител на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет Калин Стоянов и до министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, предава.

В писмата кметът среща министрите с последствията от бедствието, което сполетя пет карловски села, и дейностите на общината по премахване на вредите.

" Водата, наводнила селата, пристигна от планинските скатове на Средна гора , където са ситуирани парцели от горския фонд – частна държавна благосъстоятелност. По скатовете на планината има още хиляди кубични метри наноси , които дъждовете довличат в разчистените речни корита в селата. “, показва доктор Кабаиванов.

Той акцентира, че общината по закон няма право да прави разчистване, подсилване или каквато и да е друга активност в речните корита или към тях отвън урбанизираните територии.

По тази причина кметът упорства страната, в лицето на Министерството на земеделието и храните, да предприеме нужните ограничения и да провежда разчистване на речните корита, преминаващи през горския фонд.

Д-р Кабаиванов дава на двамата министри сигналите, подавани към техните прародители, и отчет на специалисти от Австрийското общество за понижаване на риска от бедствия. Документът бе направен по самодейност на кмета със съдействието на регионалния шеф на Пловдив – доктор Ангел Стоев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР