Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн прие в кабинета си бронзовия

...
Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн прие в кабинета си бронзовия
Коментари Харесай

Кметът на Кърджали поздрави бронзовия медалист от олимпиадата по астрономия в Пекин

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн одобри в кабинета си бронзовия медалист от 27-то издание на Международната олимпиада по астрономия , която се организира от 6 до 14 ноември в китайската столица Пекин, десетокласника в ЕГ „ Христо Ботев ” Атанас Митрев, оповестиха от Общината.

Той получи парична премия. " За нас този бронзов орден на Наско има цената на златен, тъй като популяризира Кърджали и България на международно равнище ", сподели градоначалникът.
 Община Кърджали
Той го поздрави за невероятния триумф на този международен конгрес. „ Аз дефинирам този триумф като колосален, който съставлява надскачане на личните благоприятни условия. Той е реализиран с помощта на доста часове ограничения, непосилен труд, над лимита на опциите, с които разполага Кърджали като база за подготовка ”, сподели кметът.

Той благодари на преподавателя в Астрономическата обсерватория „ Славей Златев ” и треньор на Атанас Митрев Бончо Бонев и шефа на институцията Агоп Узунбохусян за това, че са приели като задача подготовката на такива млади и надарени фрагменти като Атанас Митрев.  

Ерол Мюмюн не пропусна да благодари и на неговото семейство, за това че от най-ранна детска възраст са запалили любовта и интереса му към звездите и астрономията.

В хода на диалога самият Наско показа, че първия му досег до звездите е станал с помощта на неговия татко, който като дребен му е показвал звездния хоризонт в двора на родната му къща. А от 6 клас към този момент умишлено е тръгнал на школата по физика и астрономия в Астрономическата обсерватория.
 Община Кърджали
„ За нас като кърджалийци Наско си е златен медалист. Той си е наша горделивост. Като община Кърджали и в мое лице като кмет, един от целите ни е да се грижим и по всякакъв начин да подкрепяме такива надарени деца и младежи като Наско. Това си е Божи подарък .

Затова ние ще създадем всичко допустимо, което ни е по силите, а даже и невъзможното, тези надарени деца да се развиват и осъществят. Защото, с помощта на нашите насковци, светът научава за нас, за една дребна община като Кърджали, за една дребна България.

Убеден съм, че с младежи като Наско нашият утринен ден ще е по-светъл и изпълнен с вяра за положително . И за какво не след 30 години да приказваме за Наско Митрев като за кърджалийския Айнщайн ”, сподели Ерол Мюмюн.
 Община Кърджали
Преподавателят на Атанас Митрев Бончо Бонев оцени високо достижението му, като акцентира, че то е предхождано от други триумфи - златен орден от националния кръг на олимпиадата по астрономия, два пъти бронзов медалист от интернационалните олимпиади, включително и тази в Пекин, задочни олимпиади в Сант Петърбург със завоювани втора степен дипломи и други.

Самият Атанас Митрев е задоволен от триумфа си - своя, а и като цяло на българския тим. Той дефинира присъединяване на българските астрономи на олимпиадата в Пекин като извънредно сполучливо.

Защото равносметката е, че е нямало играч без орден, а точно - завоювани са един златен, един сребърен и шест бронзови оценки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР