Кметът на италианския град Месина обяви гладна стачка в знак

...
Кметът на италианския град Месина обяви гладна стачка в знак
Коментари Харесай

Кметът на Месина стачкува срещу зеления сертификат, обвини Рим, че държи в плен Сицилия

Кметът на италианския град Месина разгласи гладна стачка в символ на митинг против ограниченията на държавното управление за преодоляване на коронавирусната болест, съобщи ДПА.

49-годишният Катено де Лука разгласи през днешния ден във Facebook, че стартира гладния си митинг.

Още в края на предходната седмица градоначалникът демонстративно, в символ на митинг, разпъна палатка на едно от сицилианските пристанища, в която спи от този момент. Той постоянно пуска фотоси и информация през профила си, като се вижда, че даже работи на преносим компютър от палатката. Той разкрива, че има значително обезверени сицилианци, които не могат да се приберат по домовете си на острова.

Идеята му е алегорично " да блокира " Месинския пролив, разделящ Сицилия от континенталната част на Италия. Италианецът го назовава " окупация ". И дава обещание, че в случай че до няколко дни няма резултат, ще предприеме други дейности. Кметът благодари и на жителите, които в поддръжката си за негоса му донесли палатката са му донесли одеяла и възглавници, сладкиши, фъстъци и домашно приготвени лимончели.



Де Лука стачкува против условието за зелен документ - т.е., единствено имунизирани или преболедували хора да могат да пътуват със аероплан или ферибот от и до средиземноморския остров. Политикът упреква страната, че по този метод държи острова " в плен ". Вчера той подаде едномесечно предупреждение за овакантяване на кметския пост през февруари.



На 10 януари държавното управление в Рим стегна здравните ограничения, с цел да ограничи разпространяването на вируса и да накара тези, които отхвърлят да се имунизират, да размислят. Правилото за имунизираните и преболедувалите важи и за хотелите, конгресните центрове, заведенията за хранене, ски лифтовете и пътническите транспорти на къси и дълги дистанции, като да вземем за пример фериботите. Това е на фона на данните, че съвсем 80% от италианците са изцяло имунизирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР