Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу ще бъде на посещения в

...
Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу ще бъде на посещения в
Коментари Харесай

Още десет български общини се присъединяват към Мрежата на Балканските градове В40

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу ще бъде на визити в София на 28 юни 2022 година по покана на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

В рамките на визитата Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) провежда гала, на която 10 български общини ще подпишат заявления за присъединение към Мрежата на балканските градове В40.

Създадената през 2021 година по самодейност на господин Екремоглу организация, сплотява 25 балкански града от 11 страни. Сред учредителите на Мрежата на балканските градове е кметът на община Кърджали и заместник-председател на УС на НСОРБ Хасан Азис. През месец декември 2021 година управлението на НСОРБ организира работна среща с кмета Имамоглу, на която беше контрактувано включването и на други български общини.

В рамките на районните конгреси, провеждани от НСОРБ през 2022 година в страната, бе представяна новата организация на балканските градове, целите и структурата на ръководство. Интерес за включване в организацията В40 са декларирали общините: Столична, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Димитровград, Троян, Раковски, Карлово, Сливен и Карнобат.

На символичната гала, проведена на 28.06.2022 година от 16,00 ч. в зала „ Моцарт “ на хотел „ Милениум “ /София, бул. „ Витоша “№ 89В/ кандидат-членовете от България алегорично ще подпишат деклерации за присъединение в наличието на председателстващия Мрежата на балканските градове В40 кмет на Истанбул Екрем Имамоглу.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР