Кметът на Херсон Игор Колихаев каза, че градът все още

...
Кметът на Херсон Игор Колихаев каза, че градът все още
Коментари Харесай

Кметът на Херсон опроверга руските нашественици: Градът е под украински контрол

Кметът на Херсон Игор Колихаев сподели, че градът към момента е под украински надзор, с което опроверга публикуваните по-рано изказвания, че съветските окупатори са го завзели.

" Още сме Украйна. Продължаваме да се съпротивляваме. Днес ще се опитам да намеря решения по въпросите, свързани със събирането на телата на починалите, с възобновяване на подаването на електричество, газ, вода и отопление там, където, където има прекъсвания. Но ви предизвестявам: да съумея да свърша това през днешния ден ще бъде знамение ", написа Колихаев в профила си във Facebook.

Херсон и покрайнините му бяха подложени на интензивни бомбардировки през последните часове. Херсонска област, която граничи с Крим, бе атакувана още при започване на съветската инвазия на 24 февруари, напомня Франс прес.

Hоворителят на съветското министерство на защитата Rhf, Конашенков съобщи, че цивилните инфраструктури и публичният превоз в града не престават да действат обикновено. " Продължават договарянията сред съветското военно командване и градската и регионалната администрация за решение на въпросите по поддръжка на действието на обекти на публичната инфраструктура и гарантирането на правовия ред и сигурността на популацията ", сподели той, представен от ТАСС.

Руските окупатори влязоха в Херсон и понастоящем управляват речното пристанище и железопътната гара на града, съобщи кметът Колихаев, представен от украинската осведомителна организация УНИАН, която се базира на украинския портал " Сегодня ".
По непотвърдена информация е била обстреляна градската централа на Службата за сигурност на Украйна, което е довело до пожар. Колихаев помоли президента на Украйна Володимир Зеленски да провежда " зелен кулоар " за " събирането на стотиците трупове в региона " на Херсон.

Кметът съобщи пред " Радио Свобода ", че починали и ранени има както измежду военните, по този начин и измежду цивилното население. " Руските терористи стрелят по учебни заведения, по многоетажни здания, в града се чуваха доста гърмежи ", сподели Колихаев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР