Кметът на Хамбург Олаф Шолц заяви, че атаката е била

...
Кметът на Хамбург Олаф Шолц заяви, че атаката е била
Коментари Харесай

Нападателят е мотивиран от омраза, смята кметът на Хамбург

Кметът на Хамбург Олаф Шолц съобщи, че офанзивата е била стимулирана от " ненавист " и добави, че обвиненият нападател несполучливо е търсел леговище, а депортирането му е блокирано, тъй като му липсвали документи за идентичност, оповестява The Telegraph.

" Аз съм засегнат от офанзивата... Изклучително ме ядосва фактът, че причинителят наподобява е лице, което претендира за протекция в Германия, а по-късно обърна омразата си към нас ", разяснява Шолц.

#Hamburg #Barmbek supermarket #stabbing: Attacker was apparently obliged to leave the country - Hamburg Mayor pic.twitter.com/rRTtHyQtjB
— NewsAspect (@newsaspect) 29 юли 2017 година

Позовавайки се на източници от силите за сигурност в Берлин, вестник Der Tagesspiegel заяви, че 26-годишният причинител е прочут на полиция като ислямист. Агенция ДПА заяви, че органите за сигурността проверяват доказателствата, че мъжът има салафистки връзки.

" Заодозреният избяга от супермаркета след офанзивата, само че хора тичаха след него с спонтанни оръжия, столове и пръчки... те го последваха по странична улица ", споделя очевидецът Ралф пред " Билд ".

" Хората гонеха килъра със столове и ги хвърляха върху него ", разяснява пред ДПА очевидец. Гражданите са ранили нападателя, до момента в който го обезвреждат и преди да го предадат на полицията, допълват очевидци.

 Нападателят от Хамбург е 26-годишен и е роден в Обединените арабски емирства
Нападателят от Хамбург е 26-годишен и е роден в Обединените арабски емирства

50-годишен мъж е погубен и шест души са ранени при офанзива с нож в супермаркет в Хамбург

Припомняме, че 50-годишен мъж е погубен и шест души са ранени при офанзива с нож в супермаркет в Хамбург, заяви немската полиция, представена от БиБиСи.

Полицията заяви, че заподозряният е на 26 години и е роден в Обединените арабски емирства.

Напдателят атакувал клиентите в супермаркета на инцидентен принцип. Избягал от магазина и е бил преследван от клиенти и хора отвън магазина. Гражданите са го повалили на земята, преди да бъде арестуван от служители на реда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР