Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев даде на съд Програмата

...
Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев даде на съд Програмата
Коментари Харесай

Кметът на Горна Оряховица съди Програмата за подобряване на атмосферния въздух

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев даде на съд Програмата за възстановяване на атмосферния въздух. Според него са въведени неточни данни, което лишава Горна Оряховица от 8 милиона лв. за подкрепяне на семействата, които са главният замърсител на въздуха с фини прахови частици, оповестява БНР.

От началото на отоплителния сезон в града са регистрирани 25 дни с наднормена запрашеност.

Жалба до Софийския административен съд против решение на Комитета за наблюдаване на оперативна стратегия "Околна среда " е завел кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев. За резпределението на над 111 милиона лв. за усъвършенстване на атмосферния въздух са избрани 7 общини и измежду тях не е Гора Оряховица, макар, че градът непрекъснато е на челните три места по запрашеност.

По думите на кмета Добрев, за Горна Оряховица не е прието, че над 70% от замърсяването идва от битовото отопление, а при класирането вместо да бъдат регистрирани наранени над 40 000 поданици, са вписани 12 600 семейства. На този стадий общината губи 8 милиона лв., с които планираше да подкрепи 2 800 семейства да минат на по-екологично отопление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР