Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд

...
Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд
Коментари Харесай

И кметът на Габрово е обжалвал плана на парк Българка

Кметът на Габрово Таня Христова апелира пред Върховния административен съд решението на държавното управление, с което е признат План за ръководство на Природен парк „ Българка “. Предвидените рестрикции за ново строителство слагат под подозрение построяването на тунел под връх Шипка, осведоми БНР.

В жалбата пред Върховния административен съд кметът на Габрово упорства Планът за ръководство на Природен парк „ Българка “ да бъде изменен, като в него се включат плануваните като възможни в Закона за предпазените територии действия, измежду които е строителството на инфраструктурни обекти, планувани в устройствени и механически проекти и планове.

Вписаните в атакувания проект рестрикции за зоната от Парка, в която попада тунелът под Шипка, слага под подозрение неговото създаване, показват от локалната администрация и цитират текст от документа, в който е записано, че се не разрешава ново строителство, като се изброяват изключенията, отнасящи се до водохващания за питейни потребности, пречиствателни уреди, здания за потребностите на парка, архитектурни детайли, свързани с туризма и сигурността на посетителите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР