Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд

...
Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд
Коментари Харесай

Кметът на Габрово обжалва Плана за управление на Парк „Българка“

Кметът на Габрово Таня Христова апелира пред Върховния административен съд /ВАС/ решението на държавното управление от предпоследния работен ден на 2021 година, с което е признат План за ръководство на Природен парк „ Българка “.

В жалбата се упорства Планът да бъде изменен, като в него се включат плануваните като възможни в Закона за предпазените територии /ЗЗТ/ действия, измежду които е строителството на инфраструктурни обекти, планувани в устройствени и механически проекти и планове.

Поводът за Жалбата са вписаните в Плана рестрикции за зоната, в която попада тунела под Шипка. Там е записано, че се не разрешава „ … всякакво ново строителство, с изключение на водохващания за питейни потребности, пречиствателни уреди, здания и уреди за потребностите на ръководство на парка и възобновяване на биологичното многообразие, архитектурни детайли, свързани с туризма и сигурността на посетителите, както и ремонт, преустрояване и реорганизация на съществуващите здания и уреди. “.

Последното слага под подозрение реализирането на финалния стадий от обхода на Габрово, а точно тунелът под Шипка, като също така вкарва и ограничавания по-рестриктивни от плануваните в законите, които регламентират дейностите в естествените паркове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР