Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд/ВАС/

...
Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд/ВАС/
Коментари Харесай

Кметът на Габрово обжалва решение на правителството за природен парк „Българка“

Кметът на Габрово Таня Христова апелира пред Върховния административен съд/ВАС/ решението на държавното управление, с което е признат План за ръководство на естествен парк „ Българка “, защото плануваните рестрикции за ново строителство в него слагат под подозрение построяването на тунел под връх Шипка, оповестява БНР.

Кметът на Габрово упорства в жалбата до Върховен административен съд, че Планът за ръководство на Природен парк „ Българка “ следва да бъде изменен, като в него се включат плануваните като възможни в Закона за предпазените територии действия, в това число и строителство на инфраструктурни обекти, планувани в устройствени и механически проекти и планове.

„ Вписаните в атакувания проект рестрикции за зоната от Парка, в която попада тунелът под Шипка, слагат под подозрение неговото създаване “, показват от локалната администрация. Цитира се текст от документа, в който е записано, че се не разрешава ново строителство, а за изключенията се одобряват - водохващания за питейни потребности, пречиствателни уреди, здания за потребностите на парка, архитектурни детайли, свързани с туризма и сигурността на посетителите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР