Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов забрани да се празнува

...
Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов забрани да се празнува
Коментари Харесай

Кметът, забранил Хелоуин: Обединих българите

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов забрани да се чества Хелоуин във всички общински пространства, детски градини, учебни заведения, читалища и го размени с факелни шествия.

За това свое деяние той приказва в предаването „ Събуди се “ по NOVA, започвайки с думите: „ Не е правилно, че разединих обществото. Обединих българите”.

Скандал - кметът на Елин Пелин гони бежанци

„ Със сигурност възбраната не е най-подходящия метод и не си мислете, че съм човек, който не осъзнава, че някои от децата реагираха по този начин като че ли чичко кмет с рога на дявола им не разрешава да ядат бонбони, само че не това е значимото.

Важното е, че тази възбрана в действителност подейства като една тревога.

Тя дори няма юридическа стойност, само че по-важното е, че се отърсихме от това, което беше почнало да се случва, а точно, че празника по някакъв метод се пречупваше през призмата на Хелоуин. Повечето деца смятаха, че идващите дни са почивни поради Хелоуин “, изложи опасенията си градоначалникът.

Той добави: „ Най-притеснителното за мен е, че през последните години националните празници започнаха да се одобряват като почивни дни. А те са дни, в които ние би трябвало да излезем дружно и да почувстваме това, което имаме като завещание, просвета и нещо, за което би трябвало да се гордеем”.

Той е безапелационен: „ За мен всичко, което имаме е скъпо,

имаме с какво да се гордеем и имаме с какво да се усещаме щастливи, че живеем в тази страна “.

Какво още сподели Ивайло Симеонов за работата си като кмет и отхвърли му да одобри бежанци в града вижте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР