Кметът на Дупница Първан Дангов поиска от общинските съветници да

...
Кметът на Дупница Първан Дангов поиска от общинските съветници да
Коментари Харесай

Кметът на Дупница си поиска 9200 лева заплата

Кметът на Дупница Първан Дангов изиска от общинските съветници да му гласоподават заплата от 9200 лв. заплата. Гордостта на Корнелия Нинова се върна на поста след мандати пауза, обяснявайки цяла акция, че общината е банкрутирала, оповестява 19min.bg. Нищо, че и самичък знаеше, че получава от предшественика си 7 милиона лв. в хазната: 4 милиона лв. по сметки и още 3 милиона, чакащи възобновяване по европроекти.

Общо кметската заплата, която въпреки всичко беше редуцирана за благовъзпитание от съветниците до малко над 7000 лева.  - над два пъти повече от възнаграждението на столичния кмет от 3000 лева, дружно със заплатите на заместник-кметовете и на шефа на общинския съвет, които са % от кметската, ще костват на дупничани близо 500 000 лева за година с добавките и осигуровките, само че без бонусите. Досега жителите плащаха 4 пъти по-малко за 5-мата големци в града - 120 000 лева

За да е сигурен, че ще може да даде на общинарите годишни
бонуси за първия месец работа, неговите хора получиха 13-а заплата, той побърза още в първия месец ръководство да вземе и 2 заема за близо 5 милиона лв.. Уж за финансиране на „ планове пред неуспех “, които съгласно осведомени са напълно наред. Сред назначените има изцяло ненужни постове за партийци - кметски наместници в села с 25-29 души - постове, които до момента са съвместявани за по 2-3 дребни обитаеми места.

Най-интересен обаче е казусът с новата основна архитектка Найдена Тодорова, която като Крушкова, е работила за две компании, които попаднаха в разкрития от Комисия за защита на конкуренцията картел по санирането. Госпожата от София не беше идвала на работа през първия си месец на позицията, нито пък е взела поста  с конкурс, каквато е нормалната процедура. Нейното предопределение в Дупница най-лесно може да се изясни с усвояването на 9,2 милиона за саниране на 7 блока. Въпросът е дали жителите на Дупница няма да връщат назад парите. Защото Министерство на регионалното развитие даде средства на кандидатствалите, които са писали, че ще създадат санираните здания Клас А, което не е допустимо.  

Още преди години Дангов стана прочут в следствие на починалия публицист Милен Цветков, където попадна около история за финансиране на лекуването на десетки сякаш заболели свине, до момента в който той работи в Българската организация по храните, вместо да бъдат пратени в екарисажа.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР