Кметът на Дупница Първан Дангов обяви, че ще поиска пълна

...
Кметът на Дупница Първан Дангов обяви, че ще поиска пълна
Коментари Харесай

Кметът на Дупница уличи учителите на Ивана в бездействие спрямо проблемите ѝ

Кметът на Дупница Първан Дангов разгласи, че ще изиска цялостна инспекция и гласност за държанието на учебния личен състав преди изгубването на 17-годишната Ивана.

По думите му, момичето е страдало от психологично заболяване, поради което е станало обект на нападателно държание и насмешки от страна на съученици. Учителите ѝ са знаели за казуса, само че не са създали нищо.

" Ивана е била интровертна, имала е проблем с душeвността и болестта е било разпознато от лекаря. Момичето е съветвано от психолог и психиатър ", сподели той.

Дангов ще изиска писмени пояснения от директорката, психоложката и класната ръководителка на момичето. Кметът се учуди и на забавената реакция от страна на родителите, които са подали сигнал до полицията късно вечерта след изгубването.

Той изиска да се приказва намерено за отношението на просветителната и здравната система - както и на цялото общество - по отношение на деца, които имат проблеми с психологичното здраве.

" Ще предизвиквам диалог в обществото по случая. Утре може да е Ивана в Бургас или в Кюстендил. За да не се стига до нови акции, каквито вършим през днешния ден, ние би трябвало да беседваме. И тонът ще го задам аз ", сподели кметът на Дупница.

Младото момиче изчезна преди четири дни, като над 100 доброволци и чиновници на полицията се пробват да я намерят.

В търсенето се употребяват дронове, термокамери и кучета. Ученичката е оповестена за общонационално търсене.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР