Кметът на ДПС Десислава Тодорова в Борован е с обезсилено

...
Кметът на ДПС Десислава Тодорова в Борован е с обезсилено
Коментари Харесай

Край: ОИК изрита кметицата от ДПС в Борован

Кметът на Движение за права и свободи Десислава Тодорова в Борован е с обезсилено пълномощие от през днешния ден (19 юни 2022г) и към този момент не е на поста, излиза наяве от решение на Общинската изборна комисия-Борован.

Тодорова бе уличена в спор на ползи от КПКОНПИ и това е второто ѝ премахване от кметското кресло.

Първият път обаче Административен съд-Враца реши да я остави заради процедурни грешки в решението на Общинската изборна комисия в селото, написа zovnews.com.

Сагата с кметицата на Движение за права и свободи, която е “златната кокошка” на всички избори на либералите в обитаемото място и община Враца, продължава повече от година.

През това време редица процедурни врътки пречеха решението на Върховния административен съд да влезе в действие.

Наложи се няколкократната интервенция на Окръжна прокуратура – Враца, с цел да бъде изпълнено решението на Върховен административен съд.

На днешното съвещание ОИК – Борован с ръководител Яна Бецинска установи и разгласи предварителното преустановяване на пълномощията на Десислава Тодорова – кмет на община Борован, разгласен с Решение № 132-МИ/04.11.2019 година на ОИК-Борован:

“ОБЕЗСИЛВА издаденото на Десислава Димитрова Тодорова уверение от ОИК Борован, за определен кмет на община и уведомява Централната изборна комисия, като изпраща копие от това решение, дружно с документите, установяващи основанието за предварителното преустановяване.

Решението, на съображение член 42, алинея 5 ЗМСМА, не предстои на оборване и влиза в действие неотложно след оповестяването му.

Предстои Общинският съвет в Борован да свика изключително съвещание на което да дефинира заместител на Десислава Тодорова, който краткотрайно ще извършва длъжността до провеждането на нови избори за кмет на обитаемото място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР