Кметът на Чикаго Лори Лайтфут представи новия бюджет на града

...
Кметът на Чикаго Лори Лайтфут представи новия бюджет на града
Коментари Харесай

Лори Лайтфут представи бюджет без вдигане на данъка върху собствеността

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут показа новия бюджет на града на специфична сесия на градския съвет в понеделник. Проектобюджетът е за 16 милиарда $ и в него има доста нови разноски, само че, както бе дадено, няма повишение на налог благосъстоятелност.

В изказване от предходната седмица кметът сподели, че приходите на града надвишават предстоящите и няма потребност от повдигане на налози. По думите й приходите са с към 260 млн. $ над предвижданията заради невероятното възобновяване на стопанската система, както самата тя се изрази.

Лайтфут акцентира, че новият бюджетен проект освен ще сложи в ред нещата на хазната, само че и ще продължи с вложенията в хората и бизнеса в следпандемичната конюнктура.

Очаквано проектобюджетът на Лайтфут породи смесени реакции у двама градски съветници, които се надяват да я заместят на поста й.

“Това са фиктивни 16 милиарда, за които през днешния ден чухме през днешния ден, и това е предопределено да въодушевява, с цел да бъде тя избрана отново ” – сподели консултант Рей Лопес, 15 регион, който се състезава за кметското кресло.

“Знаете ли, някой би споделил, че това ще прозвучи политизирано, само че, почтено казано, мисля, че хората от Чикаго имат потребност малко да си отдъхнат ” – сподели съветник  София Кинг, 4 регион, също претендент за кмет.

Бюджетът планува нови разноски, в това число спомагателни 100 млн. $ за социална сигурност, 200 млн. за справяне с бездомността, 3 милиона в поддръжка на услугите за аборт и 5 милиона помощ за мигрантите, докарване в рейсове в Чикаго.

Лайтфут разгласи и изненадващото предложение да бъда отделени настрани 242 млн. $ за предплащане на пенсионните отговорности на града.

Бюджетът сътвори положително първо усещане в групата за бюджетен надзор. Лорънс Мсол, ръководител на Civic Federation, разяснява, че “на пръв взор този бюджет е много добра вест ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР