Кметът на Бургас Димитър Николов проведе спешен разговор с управителя

...
Кметът на Бургас Димитър Николов проведе спешен разговор с управителя
Коментари Харесай

Кметът на Бургас разговаря с управителя на НЗОК заради кризата в местната болница

Кметът на Бургас Димитър Николов организира незабавен диалог с шефа на Националната здравно-осигурителна каса доктор Дечо Дечев, обвързван с спешната обстановка, подбудена от неналичието на специалист-хематолог в УМБАЛ-Бургас, оповестяват от пресслужбата на общината.

Двамата са разговаряли за нуждата от неотложно назначение на подобен експерт на спомагателен трудов контракт в лечебното заведение, което е единственото на територията на Югоизточна България, осъществяващо профилирано лекуване на пациентите с хематологични диагнози.

Към сегашния миг има проблем с обслужването на болните с хематологични болести, след неочакваната кончина в края на предходната година на единствения специалист-хематолог в болничното заведение, прецизираха от пресцентъра.

Пациенти пред риск, затвориха хематологията в Бургас

От там прибавиха, че с цел да се организира съответно лекуване на пациентите с хематологични болести в УМБАЛ-Бургас, е належащо назначението на специалист-хематолог и подписване на контракт с НЗОК за активност по съответните клинични пътеки. Община Бургас има опция да обезпечи общинско жилище, ако се притегли доктор от различен град, както и да финансира специализации на медици, които да реализират тази активност в Бургас, показаха от локалната община.

Детайлите за разрешаване на казуса ще бъдат разисквани на взаимна среща сред кмета Николов и шефа на НЗОК доктор Дечев в София в околните дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР