Кметът на Бургас Димитър Николов предлага разширяване на Културно-туристически комплекс

...
Кметът на Бургас Димитър Николов предлага разширяване на Културно-туристически комплекс
Коментари Харесай

Кметът предлага разширяване на „Ченгене скеле“ с екозона за морски създания

Кметът на Бургас Димитър Николов предлага разширение на Културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “ с атрактивна тематична зона за детски игри и отдих, отдадена на морската флора и фауна, както и на рибарския поминък. За задачата Общината приготви план, с който ще се постарае да обезпечи външно финансиране от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година Преди да бъде подаден за оценка, е нужно и разрешението на локалния парламент, който ще заседава на следващия ден.

Община Бургас планува създаване на алейна мрежа, енергийно дейно осветяване, автоматизирана поливна система, внасяне и разполагане на паркова мебел, озеленяване, разработване, доставка и монтаж на детски уреди за игра, обезпечаване на налична среда, видеонаблюдение на територията. За място е определена поляната отгоре на КТК „ Ченгене скеле “. Така се търси опция за разширение на този толкоз забавен туристически обект и артикул на Бургас, който притегля доста гости от града, страната и чужбина.

В плана е заложен акцент върху използване на нов учебен интерактивен метод за възстановяване информираността на най-малките по тематиките за биоразнообразието на Черно море, вредите от човешката активност и акомодацията към настъпващите климатични промени.

Материалното обезпечаване ще включва:

* Детски атракцион с разнородни уреди за игра и интензивно придвижване – за деца от разнообразни възрастови групи;

* Сензорна зона;

* Зона за рекреация с места за сядане, зона за пикник;

* Зона със занимателни и осведомителни панели, отдадени на знанията за биоразнообразието в Черно море и създаване на екологичната просвета и природозащитното държание у младите хора;

* Зона за озеленяване.

С плануваните по плана действия Община Бургас продължава своите старания за съчетаване на географски, естествени и културни капацитети с вложения в привлекателна инфраструктура.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР