Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата

...
Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата
Коментари Харесай

Въвеждат ред при престоя на туристическите автобуси в Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата и времето за престой на туристическите рейсове през сегашния летен сезон в Бургас.

Това се прави, с цел да не се получават улични тапи и да не се нарушава графикът на градския превоз. Туристическите рейсове, влизащи в Бургас за шопинг турове, посещаване на музеи, галерии и други туристически пътувания, могат да престояват не повече от 15 мин. при идване - за слизане на пасажерите, и 15 мин. при тръгване - за качване на пасажерите, на обозначените за задачата места:

- бул. " Стефан Стамболов ", в джоба пред Бургаски свободен университет - 1 автобусно място

- бул. " 24-и Черноморски пехотен полк ", в региона на експозиционен център " Флора " (в двете посоки) - по 1 автобусно място

- ул. " Александър Батенберг ", в посока хотел " Приморец ", след преграда на Пристанище Бургас - 1 автобусно място

Определените с актуалната заповед места за престой ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и съответната маркировка, според Закона за придвижване по пътищата.

След слизане на пасажерите, рейсовете се насочват за престой на охранителен общински паркинг зад ДКЦ ІІ (Трета поликлиника) с адрес: Бургас, ул. " Ген. Гурко " №62.

Забранява се придвижването на рейсове, изпълняващи инцидентни транспорти, в BUS лентите, както и прекъсването и престоя на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския превоз.

Контрол по осъществяването на кметската заповед се разпорежда на шефа на дирекция УКОРС при Община Бургас и на полицията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР