Кметът на Бургас Димитър Николов и общинската администрация представят в

...
Кметът на Бургас Димитър Николов и общинската администрация представят в
Коментари Харесай

Проектобюджетът на Бургас за 2024 година: Инвестиции, здраве, добра среда за живот

Кметът на Бургас Димитър Николов и общинската администрация показват сега направения от тях проектобюджет за 2024 година . За първи път от няколко години страната влиза в новата година и с признат бюджет. Затова и общините имат опция да одобряват своите. 

Бургас влиза в 2024 година с рекорден временен излишък , стана ясно по време на представянето. Според администрацията това свидетелства за положително ръководство на общинските финанси.  

Николов разгласи, че главните цели в проектобюджета за тази година са опазването на здравето, изключително детското , привличането на нови вложения, положителни условия на живот, чиста околна среда, поощряване на бизнеса и интензивно промотиране на град Бургас

Що се отнася до макрорамката тя е с над 47 милиона лв. повече спрямо миналогодишната. Общата дотация за делегираните действия от страната е 229 милиона лв.. Две трети от тази сума е за системата на образованието . Очакваното европейско финансиране е в размер на 71 милиона лв.. 

Най-големият план на Община Бургас е построяването на детска болница . За нея са планувани 35 милиона лв. външно финансиране. Освен това локалната администрация ще изтегли заем в размер на 25 милиона лв..

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР