Кметът на бразилския град Рио де Жанейро Марсело Кривела беше

...
Кметът на бразилския град Рио де Жанейро Марсело Кривела беше
Коментари Харесай

Закопчаха кмета на Рио във връзка с корупционна афера

Кметът на бразилския град Рио де Жанейро Марсело Кривела беше задържан през днешния ден по отношение на дело за корупция. Това заяви телевизия "Глобо ", съобщи ТАСС.

Арестувани са и още двама души - бизнеменът Рафаел Алвиш и някогашният следовател Фернандо Морайш. Тримата са обвинени като уредници на незаконна скица, осигурявала им опция да присвояват средства от градската хазна и да изнудват за пари бизнесмени.

Според следствието Алвиш употребявал връзките си с високопоставени общинари и обещавал на частници подпомагане, с цел да сключат преференциални контракти с градската администрация.

Кривела е на кметския пост от януари 2017. През ноември т. година той не съумя да получи нов мандат, а сегашният му изтича на 1 януари.

Brazil's TV Globo says outgoing Rio Mayor Marcelo Crivella has just been arrested at his home. Connection with a corruption case.
— Mauricio Savarese (@MSavarese)
Преди да стартира политическа кариера, Кривела е бил евангелистки свещеник и е изпълнявал песни в религиозния жанр госпъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

През септември съд в Рио забрани на Кривела да се кандидатира в избори през идните шест години, като го упрекна в корист с власт.

Същия месец той бе забъркан в различен скандал - съгласно локални медии провел край градските здравни заведения дежурство на свои подчинени, които пречели на публицистите и проваляли изявленията, като не разрешавали на пациентите да се оплакват от работата на лечебните заведения, показва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР