Кметът на Бориспил Володимир Борисенко (град в Киевска област) посъветва

...
Кметът на Бориспил Володимир Борисенко (град в Киевска област) посъветва
Коментари Харесай

Кметът на Бориспил посъветва жителите да напуснат града

Кметът на Бориспил Володимир Борисенко (град в Киевска област) посъветва цивилните жители да изоставен бързо и по-безопасни пътища града.

Призовавам цивилните да проявят разсъдък, да се свържат с центъра и, в случай че е допустимо, да изоставен града. Тези, които нямат опция - ще ги изведем, а тези, които имат - можете да тръгнете в конвои с колите си ", сподели той. Той декларира и че практиката демонстрира, че колкото по-малко цивилни има в града, толкоз по-лесно е за въоръжените сили да работят.

Още на 24 февруари, в първия ден от нашествието , Русия нанесе ракетни и бомбени удари по летището в Бориспил.

Тази заран няма информация за въздушна паника в огромните градове като Киев, Харков и Лвов.

Критично остава ситуацията в Мариупол , от където има нищожна информация към този момент повече от две седмици.

Вчера в дребните часове на нощта с ракетен удар по квартал Подилски в украинската столица бе опустошен т ърговски център и развалени жилищни здания . Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за починали осем души. Руското министерство на защитата изясни офанзивата с тезата, че молът е бил употребен от националистически бригади и е употребен като склад за муниции.

От Асоциацията на сапьорите на Украйна обявиха, че съгласно техните калкулации на 82 500 кв. км от територията на Украйна има взривни обекти . Всички тези територии подлежат на разминиране в бъдеще, отбелязва Асоциацията на страницата си във Фейсбук.

Изчисленията са осъществени благодарение на програмен продукт за геоинформация взаимно с оператора за минни действия Demining Solutions.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР