Кметът на Божурище Георги Димов, който бе арестуван вчера за

...
Кметът на Божурище Георги Димов, който бе арестуван вчера за
Коментари Харесай

Арестуваният кмет на Божурище теглил 1 млн. лв. кредит


Кметът на Божурище Георги Димов, който бе задържан през вчерашния ден за имотна спекулация, е изтеглил заем в размер на един милион лв., при изискване, че годишната му заплата възлиза на 25 хиляди лв.. Това заяви представителят на спецпрокуратурата Сийка Милева като факт за имотното положение от следствието против кмета.

Димов ще бъде упрекнат за длъжностно закононарушение, продавайки на занижени цени 4 парцела на манипулиран търг. От прокуратурата оповестиха, че обявата на уеб страницата на общината за продажбата на апетитните парцели край Божурище била оповестена 1 час преди приключването на крайния период на процедурата. За един работен ден новите притежатели на земите - три компании и следователка, получили парцелите си, възмутиха се проверяващите.

Заедно с кмета са задържани и негова заместничка, както и различен чиновник от общината. Те ще дават отговор за документни закононарушения.

"И други длъжностни лица ще бъдат упрекнати ", отсече наблюдаващата прокурорка Генка Брезашка.

Зам.-шефът на Криминална полиция в Столична дирекция на вътрешните работи Камен Ленков разгласи, че белезници на тримата арестувани са поставили служители на реда, а не чиновници на КПКОНПИ, каквито пълномощия нямат. Присъствието на антикорупционната комисия през вчерашния ден в Божурище било поради искане на прокуратурата чиновниците да й окажат подпомагане.

Георги Димов ще бъде арестуван за 72 часа, като с изключение на непрекъснат арест, прокуратурата ще изиска и неговото премахване от служба.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР