Кметът на Благоевград Румен Томов се обяви срещу предложеното от

...
Кметът на Благоевград Румен Томов се обяви срещу предложеното от
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Ново затваряне ще е пагубно за хората и бизнеса

Кметът на Благоевград Румен Томов се разгласи против препоръчаното от комисията за битка с ковид цялостно затваряне за три седмици, защото съгласно него това ще е пагубно за бизнеса.

Преди ден стана ясно, че комисията предлага затваряне на всички институции като се изключи аптеки, хранителни магазини, държавни и общински органи, бензиностанции и банки за период от три седмици. Предложен бе и вечерен час за учениците – 20 часа.

Това предизвика остра реакция на локалния бизнес, а кметът разгласи предлагането на комисията за " безогледно и преждевременно “, а самата нея за некомпетентна да предлага сходни ограничения.

" Противопоставянето от страна на болшинството в общински съвет заема застрашителни размери . Дезинформацията, която се пробват да основат, цели да унищожи доверието посред ни. Вчера присъствах на съвещание на комисията по опазване на здравето, на която беше образуван Консултативен съвет (Комисия за битка с COVID-19) към Общински съвет Благоевград, чийто състав припокрива напълно състава на здравната комисия. Единственото друго в двете комисии е наименованието им. Правомощията, които имат и двете във връзка с налагането на наложителни противоепидемиологични ограничения, също не се разграничават и те не имат такива пълномощия ", написа кметът в профила си във Facebook.

Според него публикуваното прессъобщение от Общинския съвет е меко казано неточно. " Решението на комисията в частта за наложените като наложителни ограничения – като недомислени и прибързани. Тази комисия, както и всяка друга, може да предлага на щаба единствено планове за решения, а не решения със наложителен за щаба темперамент ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР