Кметът на Благоевград Румен Томов може да бъде отстранен от

...
Кметът на Благоевград Румен Томов може да бъде отстранен от
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград може да бъде отстранен от длъжност


Кметът на Благоевград Румен Томов може да бъде отхвърлен от служба. Причината е, че не е спазил законовия период за изтриване на компанията си и не е уведомил общинския съвет за подхванатите от него дейности в тази посока, осведоми БНР.

Бившият кмет на града Атанас Камбитов е сезирал Общинската изборна комисия за случая.

Томов е трансферирал компанията, на която е бил едноличен притежател, на сина си, само че под друго име и с различен ЕИК, като е пропуснал да заличи в период остарялото си сдружение и фактическото си състояние в него, написа в сигнала на някогашния градоначалник.

Общинската изборна комисия е почнала следствие и е поискала документи от Търговския указател и от общинския съвет.

„ Към дата 4.12. справката от Търговския указател демонстрира, че няма подадено заявление по съответния пример, с което се желае изтриване на търговеца от регистъра, както и писмото от общинския съвет демонстрира, че към 12 декември 2019 година няма постъпило съобщение до общинския съвет от господин Томов, с което да ги е известил, че е почнал тази процедура по преустановяване на активността и изтриване на търговец “, разяснява Мартин Бусаров, ръководител на ОИК – Благоевград.

Румен Томов в тридневен период може да изпрати своите съображения и документи по почналата процедура за отстраняването му от поста, след което ще бъде взето и решението „ за” или „ против” преустановяване на пълномощията му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР