Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа днес първите седем споразумения

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа днес първите седем споразумения
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград подписа първите споразумения за 8 млн. лв. финансиране от държавния бюджет

Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа през днешния ден първите седем съглашения за финансиране на инфраструктурни обекти от държавния бюджет на стойност общо осем милиона лв., оповестиха от общинския пресцентър. От там показват, че средствата са за изцяло възобновяване на съответната инфраструктура. 

Осигурените средства са за ремонт и реорганизация на ВиК на улиците " Иван Вазов ", " Стефан Стамболов ", " Захари Стоянов ", " Иларион Макариополски ", " Аргир Манасиев ", както и за ремонт и реорганизация на улица " Св. Иван Рилски " и за създаване на комбинирана спортна площадка в благоевградското село Изгрев.

Обществените поръчки за седемте обекта са извършени и има определени реализатори, с които са подписани контракти за възлагане на дейностите. Очаква се те да започват при удобни метеорологични условия и да приключат още през тази година.

Отпуснатите средства са част от 50 млн. лв.., които бяха утвърдени за инфраструктурни планове на община Благоевград. Предстои сключване на съглашения с Министерство на регионалното развитие за финансиране на останалите извоювани планове за възстановяване на инфраструктурата на общината. Със средства от държавния бюджет ще бъдат ремонтирани и реконструирани 42 общински обекта, обобщиха от пресцентъра. 

Сред плановете, планувани за финансиране от държавния бюджет, е и построяването на втори подслон за безстопанствени животни на територията на община Благоевград, за което са планувани към 2,5 млн. лв..

Кметът разяснява, че ще се търси смяна на предназначението на тези средства при актуализацията на държавния бюджет, заради ефикасна работа на към този момент съществуващият подслон.

Предвижда се средствата, планувани за създаване на втори подслон, да бъдат пренасочени към планиране на нови обекти, с които Общината да кандидатства по Програма " Развитие на районите ", сподели още Байкушев и добави, че програмата е един от значимите финансови принадлежности, с които може да се обнови градската, зелената, обществената и спортната инфраструктура на Благоевград. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР