Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов със спешно предложение до ОбС след изразено намерение на CRD Sport да стане собственик на „Пирин“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет – Благоевград да бъде разрешено CRD Sport да получи 90 % от акциите на ПФК „ Пирин “. Предвид обстоятелството, че процедурата ще отнеме административно време, а би трябвало да се реагира навреме, е належащо да се позволи тегленето на безлихвен заем до 1 млн. лева от ПФК „ Пирин “, който ще бъде провиснал от евентуалния вложител.

По този метод деклариралият капиталово желание ще има опция да извърши всички нужни дейности по опазване както на лиценза, по този начин и на самия футболен клуб. Проектът за решение е вследствие на отдръпването на досегашния притежател Пол Белогур и в резултат на заявена подготвеност от Ернан Габриел Банато да стане притежател на „ Пирин “.

При позитивно мнение от локалния парламент и ако до 5 май 2023 година футболният клуб получи нужните лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград ще бъдат трансферирани акциите, притежавани все още от ОФК „ Пирин “ на CRD Sport.

Кметът Илко Стоянов и Ернан Габриел Бенато, създател и притежател на CRD Sport, се договориха, че новоизбраният Съвет на шефовете ще работи в синхрон с евентуалния вложител за бъдещото развиване на клуба.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР