Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет ...

PromoMall.bg
Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет

В помощ на бизнеса в Благоевград по време на сложна икономическа ситуация! Кметът Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет за намаляване на патентния данък за таксиметровите шофьори наполовина

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет – Благоевград за понижаване на патентния налог върху таксиметровия транспорт на пасажери за 2023 година от 600 на 300 лв..

Целта е таксиметровите превозвачи да бъдат подкрепени, с оглед задълбочаващата се международна икономическа и финансова рецесия, отличаваща се с възходящ ритъм на инфлация и безработица, както и намаляващата покупателна дарба на жителите.

Сред претекстовете на кмета Илко Стоянов е и че сега в Благоевград превозвачите от таксиметровия отрасъл извозват клиенти на цени, които не са обновени от 2018 година насам.

В края на м. ноември в Община Благоевград има постъпило искане за поддръжка и съкращаване на размера на патентния налог от представители на таксиметровия отрасъл. По покана на кмета Илко Стоянов, през вчерашния ден се организира и среща с превозвачите, по време на която бяха разисквани усложненията, които имат, поради високи цени на горивата, инфлацията и непроменяния размер на услугите от 4 година насам. „ Адмирираме желанието от Ваша страна и напъните, които полагате, с цел да ни бъдете в помощ.

Надяваме се, че ще срещнем схващане и измежду общинските съветници “, разясниха по време на срещата таксиметрови превозвачи. Очаква се предлагането за понижаване на патентния налог да бъде прегледано на идната сесия на Общински съвет, планувана 23.12.2022 година

Източник: struma.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg