Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет
Коментари Харесай

Илко Стоянов внесе предложение до ОбС за намаляване на такса „Смет“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет - Благоевград за понижаване на такса „ Смет “ от 2,9 на 2,1 промила. Това той показа и посредством пост в персоналната страница във фейсбук.

Ставката бе повишена в края на 2021 година, а решението на кмета идва след обширен разбор на настройките на хората и икономическата обстановка в страната.

„ Дебатът във връзка нарастване на такса „ Смет “ за физически лица в община Благоевград като че ли стартира измежду обществеността едвам откакто беше взето решение №550/17.12.2021 година от Общински съвет - Благоевград.
Пряката народна власт и зачитането на мнението на обособения човек са правила, зад които постоянно изрично съм заставал. Именно по тази причина:

- Отчитайки затрудненото финансово състояние на жителите, изключително в миг на висока инфлация, когато цените на тока, газа, горивата, питателните артикули поскъпват;

- Отчитайки многочислените диалози с елементарни хора (не такива, които търсят политически дивиденти и не такива, чиято главната активност е да тролят в обществените мрежи);

- Отчитайки събитието, че на 12.01.2022 година не се състоя свиканото изключително съвещание на Общински съвет – Благоевград, заради липса на кворум;

- Отчитайки сложността на правния проблем, който може да породи неимоверно тежко облагане при започване на идната година и бремето да падне върху обособения човек;

- Отчитайки обстоятелството, че дейностите ми би трябвало да са съобразени на първо място с обществеността, а не толкоз с правотата по избран юридически проблем, внесох предложение до Общински съвет – Благоевград за НАМАЛЕНИЕ на такса „ Смет “ от 2,9 на 2,1 промила.

Така, на процедура, ще се съобразя с волята на хората и в това време ще направя това, което се чака от един кмет, а точно да съумее да резервира финансовата непоклатимост на Общината. Наясно съм, че последното ще бъде мъчно на фона на поскъпващите такси и услуги освен на национално, а и на международно равнище, само че съм уверен, че напъните си заслужават, тъй като гласът на хората за мен е значим!

Ценя разговора и всяка гражданска позиция! “, гласи позицията на кмета Илко Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР